SELAMAT DATANG KE BLOG FAHIEM IMTIYAAZ & NUR HADIYA NUHA

Sunday, February 22, 2009

Fahiem sakit

Keadaan Fahiem semasa sakit
(memang suka baring atas lantai...sejuk kot..)


Makan bubur nasi dan sup sambil menonton tv


Sejak kebelakangan ni cuaca panas. Ramai orang tak sihat. Kebanyankannya demam, batuk dan selsema. Fahiem juga tidak sihat. Mula dengan muntah-muntah yang kerap. Badan Fahiem lemah dan tidak bermaya akibat kekurangan air. Mama dan ayah bergilir-gilir ambil cuti untuk jaga Fahiem. Doktor kata pengaruh cuaca menyebabkan ramai kanak-kanak mendapat jangkitan penyakit. 4 hari Fahiem tidak ke nurseri dan kembali sihat pada Jumaat lepas. Alhamdulillah Fahiem mula aktif dan "start beroperasi di rumah macam biasa".
He! he! he!

2 comments:

Raja Radiah said...

ala ciannya dia....makan ubat tau...sekarang ni memang musim panas so anak-anak memang mudah sakit...e in pun last month asik demam je....panas lak tu...bukannya demam biasa...

ayousha said...

Mmmm...fahiem ni susah sket nk mkn ubat. Kalau dia tgk Nuha mkn baru dia nak makan. Tapi Doktor dah masuk ubat kat punggung. So far dia dah berselera makan. Tu la sy pun tak sihat juga. Pastu berjangkit kat Nuha batuk ngan selsema. Kena amik gas kat klinik. Sian kat bebudak ni. Tp nak buat camne..faktor cuaca sape boleh jangka.